Skip to main content

Remco Nijboer

Remco Nijboer
T. 06 - 102 498 95
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oprichter van, en docent aan, de Jungian Type Academy. Als licentiehouder van de JTI Nederland en België accrediteer ik nieuwe JTI gebruikers en zet ik mij in voor een gevarieerd aanbod aan nascholingen, verdieping en 'een leven lang leren'. 
Tevens mede-auteur van het boek '80 Oefeningen om typologie toe te passen in teams'. 

In mijn aanpak in coachingen of teamtrainingen combineer ik meestal JTI en ActionTypes. Twee instrumenten die, via een andere weg, hetzelfde zeggen. 

 

In 2008 ben ik door Dick Otter geaccrediteerd voor de JTI en heb ik dit instrument veel binnen coaching ingezet. Een paar jaar later heb ik, via mijn huidige collega John Ogink, kennis gemaakt met de ActionTypes. Persoonlijkheidsvoorkeur is geen toeval en de relatie tussen het brein en motoriek heeft me gepakt. Er is een directe relatie tussen de persoonlijkheidsvoorkeuren van Jung en biologie, fysiologie en neurologie. Dat komt bij elkaar bij bewegen.

Vervolgens heb ik in Nederland een ActionTypes opleiding gevolgd bij Michiel de Ruijter. Ook dit instrument heeft me gegrepen en ik ben alle leergangen ActionTypes gaan volgen bij de 'bron', Co-Founder Bertrand Théraulaz in Zwitserland en Frankrijk. Mede door deze leergangen ben ik nog meer gaan snappen van de dynamiek van de persoonlijkheid. Is het mij nog duidelijker geworden dat er veel meer is dan je persoonlijkheidsvoorkeur. De switch in profielen vanuit comfort naar effort bijvoorbeeld. En dat verwerk ik in de JTI. 

In mijn aanpak in coachingen of teamtrainingen combineer ik meestal JTI en ActionTypes, vooral ook omdat het twee instrumenten zijn die, via een andere weg, hetzelfde zeggen. 

Naast de Jungian Type Academy heb ik het bedrijf Forstår van waaruit ik mensen coach en, onder de vlag van 'Gouden Team Trainingen', samen met mijn collega John Ogink teamtrajecten verzorg. Bij deze teamtrajecten is er één gemeenschappelijke deler: het team komt gegarandeerd in een volgende fase van functioneren. Bij deze teamtrajecten maak ik onder andere gebruik van JTI, ActionTypes en Insights Discovery.

Ik ben woonachtig in Borne, getrouwd en vader van drie kinderen. Als INFP-er wil ik van betekenis zijn. Ik wil voor mensen en teams het verschil maken, dat is mijn persoonlijke missie. Daarnaast is vrijheid, mogelijkheden creëren, blijven ontwikkelen, verbanden leggen, verbinden en altijd verschillende opties voor ogen hebben voor mij essentieel. Niet voor niets is mijn absolute passie Noorwegen in al haar facetten. En daar heb ik nu ook een trainingslocatie..... Velkommen!

Remco Nijboer
T. 06 - 102 498 95
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jungian Type Academy

jti logoJungian Type Academy - Accreditatieopleiding van de Jungian Type Index en voor typologieverdieping in Nederland. De JTI Accreditatie en de Specialisatie Modules zijn bedoeld voor professionals met mensgerichte beroepen. De kennis is breed toepasbaar in allerlei branches. Na het volgen van de accreditatieopleiding ben je JTI Certified Practitioner.

Inloggen / Uitloggen gebruikers