Verschillende types en voorkeuren binnen het onderwijs

Maak kennis met methodieken en inzichten die verschillen tussen mensen die werkzaam zijn binnen het onderwijs op een positieve manier echt laten werken!

  • Welke leerstijl heeft de leerling tegenover je?
  • Waarom is dat belangrijk om te weten?

Maak het verschil!

Juist om de kwaliteit van het leren te vergroten. Door aan te sluiten op de leermethode van de leerling is het effect optimaal. Het kost een leerling minder tijd en energie om de stof tot zich te nemen. De leerling ervaart minder frustratie en heeft meer succeservaringen. 

Vanuit het JTI voorkeursprofiel is goed te voorspellen welke leermethode het beste aansluit bij een student. Diverse onderwijsinstanties, zowel in het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs werken met de inzichten vanuit de JTI methodieken. Enerzijds om binnen onderwijs en studieloopbaanbegeleiding aan te sluiten bij de leerling, anderzijds om (in het voortgezet onderwijs) leerlingen te helpen het inzicht in zichzelf te vergroten en betere keuzes te maken.

Succes gegarandeerd!

Iemand die hier veel ervaring mee heeft is Ignas Jansen. Bij een aantal Masteropleidingen bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen wordt de Jungian Type Index (JTI) gebruikt. Twee voorbeelden hiervan geeft hij hier.

Jungian Type Academy

jti logoJungian Type Academy - Accreditatieopleiding van de Jungian Type Index en voor typologieverdieping in Nederland. De JTI Accreditatie en de Specialisatie Modules zijn bedoeld voor professionals met mensgerichte beroepen. De kennis is breed toepasbaar in allerlei branches. Na het volgen van de accreditatieopleiding ben je JTI Certified Practitioner.

Inloggen / Uitloggen gebruikers