Skip to main content

Type en Motoriek

1 daagse specialisatie module 

De specialisatie JTI en motoriek is bedoeld voor trainers en coaches die al met typologie werken maar graag meer willen weten over de fysieke aspecten van de voorkeursprofielen en hier mee willen leren werken.

 

Bekijk HIER de data voor JTI Specialisatie module Type & Motoriek

Ons bewegingspatroon hangt samen met onze voorkeursprofielen. Walter Lowen was de eerste die een samenhang aangaf tussen onze motoriek en de mentale functies. Sindsdien heeft de hersenwetenschap diverse verbanden weten te leggen tussen typevoorkeur en onze hersenfuncties.

Wij gebruiken de theorieën van Lowen, Benziger, Théraulaz en Hyppolite (ActionTypes) en onze eigen ervaringen in het werken met fysieke kenmerken in relatie tot typevoorkeur tijdens deze specialisatie module. Hierdoor bieden we een extra manier aan om een indicatie te stellen van onze typevoorkeur. Bij de vier dimensies leggen we iedere keer het verband tussen de cognitieve en de fysieke aspecten.

Een voorbeeld hiervan is het motorische verschil bij de Sensing - iNtuition dimensie. Bij iNtuition-mensen zet het bovenlichaam de beweging in, terwijl bij Sensing-mensen het onderlichaam de beweging inzet. Dit is onder andere te zien bij een lopende of roterende beweging.

Elke dimensie heeft een aantal van deze fysieke of motorische kenmerken. Bij iedere dimensie laten we oefeningen zien en zullen die tijdens de specialisatie met elkaar ervaren om de correlatie tussen cognitief en fysiek te ontdekken.

Jungian Type Academy

jti logoJungian Type Academy - Accreditatieopleiding van de Jungian Type Index en voor typologieverdieping in Nederland. De JTI Accreditatie en de Specialisatie Modules zijn bedoeld voor professionals met mensgerichte beroepen. De kennis is breed toepasbaar in allerlei branches. Na het volgen van de accreditatieopleiding ben je JTI Certified Practitioner.

Inloggen / Uitloggen gebruikers