Voorkeurstypes binnen de sport

Maak kennis met methodieken en inzichten die verschillen tussen mensen die werkzaam zijn binnen de sport op een positieve manier echt laten werken!

Om goed te presteren wil je dat alles klopt. De sporter die zowel mentaal als fysiek in zijn comfortzone zit. Daar zit immers snelheid, behendigheid, kwaliteit en eigenheid. Zodra de sporter uit zijn of haar comfortzone is zal de prestatie minder zijn. 

actiontypes voetbal keeper JTI

Wanneer komen sporters uit hun comfortzone? Als ze vermoeid zijn of als de druk te groot is. Coaching die aansluit op de persoonlijkheidsvoorkeur van de sporter zorgt ervoor dat de sporter zo lang mogelijk in zijn comfortzone kan blijven. 

Om beter bij de sporter aan te sluiten is het zeker een meerwaarde om inzicht te hebben in:

  • Het JTI profiel en als je nog een stap verder wilt gaan het ActionTypes profiel van de sporter. Met deze kennis kun je in je coaching naadloos aansluiten bij de sporter: Coachen op het individu.
  • De Deep Motivational Drivers van de sporter; wat drijft de sporter? Waardoor gaat hij of zij aan?

Talentontwikkeling - Teamcohesie en JTI?

 is sportpsycholoog en JTI Certified Practitioner. Ciska vertelt aan Patrick van Bruggen hoe ze JTI inzet voor het optimaliseren van teamcohesie en waarom ze daarvoor kiest. Lees meer

 

Word jij ook JTI Certified Practitioner? 

Met de JTI krijg jij als trainer/coach inzicht en concrete handvatten die nodig zijn voor het ontwikkelen van jouw sporters en jouw team, daarmee heb je een hele belangrijke sleutel naar vertrouwen, een betere samenwerking en betere resultaten.

Je leert hoe je je mensen individueel beter kunt aanspreken en motiveren waardoor ze met meer vertrouwen in de wedstrijd staan. Met JTI krijg je niet alleen inzicht, je krijgt ook minder weerstand bij verandering omdat je weet wat individueel nodig is voor de beweging. Je geeft daardoor sneller richting en sturing in het proces van verbetering. 

Accreditatieopleiding JTI

Accreditatieopleiding JTI

In de 4-daagse accreditatieopleiding leer je de achtergronden en technieken van de JTI en leer je hoe je de JTI methodiek kunt toepassen. Na succesvolle afronding van de opleiding ben je JTI Certified Practitioner.

Bekijk Accreditatieopleiding

Jungian Type Academy

jti logoJungian Type Academy - Accreditatieopleiding van de Jungian Type Index en voor typologieverdieping in Nederland. De JTI Accreditatie en de Specialisatie Modules zijn bedoeld voor professionals met mensgerichte beroepen. De kennis is breed toepasbaar in allerlei branches. Na het volgen van de accreditatieopleiding ben je JTI Certified Practitioner.

Inloggen / Uitloggen gebruikers