Skip to main content

Verschillende types en voorkeuren binnen de techniek

Maak kennis met methodieken en inzichten die verschillen tussen mensen die werkzaam zijn binnen de techniek op een positieve manier echt laten werken!

Werken vanuit kracht in plaats van werken op kracht. Met minder energie meer resultaten. Dat kan als de 'juiste' mensen de 'juiste' dingen doen op het 'juiste' moment. Klinkt toch logisch?

Op het moment dat ieder teamlid inzicht heeft in zijn of haar eigen voorkeursprofiel, begint het pas. Durf de verschillen (lees: natuurlijke voorkeuren of kwaliteiten) te gebruiken! De vraag zal niet meer zijn: "Wie heeft er tijd voor deze klus", maar "Bij wie past deze klus op dit moment"?

JTI in de techniek

Binnen de techniek werken veel mensen met een rationele voorkeur (T), één van de 8 voorkeuren vanuit de typologie. In de techniek worden besluiten genomen op basis van feiten, en dat is logisch.

Wat betekenen de voorkeuren als het gaat om bijvoorbeeld het ontwikkelen van de "soft skills" en hoe kunnen we die beter gebruiken? Een veelgestede vraag vanuit de techniek waarop we vanuit de JTI methodiek veel waardevolle antwoorden kunnen geven en belangrijker nog, we kunnen het onderbouwen en laten ervaren! En dat is voor een techneut vaak wel zo fijn.

Pas de verschillen in persoonlijkheden toe in het werkproces en de spreekwoordelijke motor draait als nooit tevoren. Iemand is pas in staat kwaliteit te leveren op het moment dat hij of zij kan en mag functioneren op de eigen voorkeursmanier.

Maak van deze kennis gebruik in het samenstellen van projectgroepen en teams!

Jungian Type Academy

jti logoJungian Type Academy - Accreditatieopleiding van de Jungian Type Index en voor typologieverdieping in Nederland. De JTI Accreditatie en de Specialisatie Modules zijn bedoeld voor professionals met mensgerichte beroepen. De kennis is breed toepasbaar in allerlei branches. Na het volgen van de accreditatieopleiding ben je JTI Certified Practitioner.

Inloggen / Uitloggen gebruikers