Verschillende types en voorkeuren binnen de Gezondheidszorg

Maak kennis met methodieken en inzichten die verschillen tussen mensen die werkzaam zijn binnen de gezondheidszorg op een positieve manier laten werken!

Werken vanuit kracht in plaats van werken op kracht. Met minder energie meer resultaten. Dat kan als de 'juiste' mensen de 'juiste' dingen doen op het 'juiste' moment. Klinkt toch logisch?

Op het moment dat ieder teamlid inzicht heeft in zijn of haar eigen voorkeursprofiel, begint het pas. Durf de verschillen (lees: natuurlijke voorkeuren of kwaliteiten) én de weerstand te gebruiken! De vraag zal niet meer zijn: "Wie heeft er tijd voor deze klus", maar "Bij wie past deze klus op dit moment"?

JTI - Typologie in de gezondheidszorg

het team kompas jtiOok binnen de zorg kom je alle verschillende voorkeurstypes tegen. 

Wat betekenen die voorkeuren als het gaat om samenwerken en communicatie, wat doet voorkeurstaal met mensen en waar liggen de verschillende behoeftes in communicatie op basis van verschillende voorkeuren? Een veelgestelde vraag vanuit de zorg waarop we vanuit de JTI methodiek veel waardevolle antwoorden kunnen geven en belangrijker nog, we kunnen het laten ervaren! 

Gebruik de verschillende voorkeuren in het werkproces, er zijn geen goede of slechte types, alle 8 de voorkeuren worden gebruikt door iedereen. De volgorde waarin ze gebruikt worden is afhankelijk van persoonlijkheid en de situatie. Op een constructieve manier elkaar vinden in het gesprek, vanuit begrip en inzicht de spreekwoordelijke motor draait als nooit tevoren. Iemand is pas in staat kwaliteit te leveren op het moment dat hij of zij kan en mag functioneren op de eigen voorkeursmanier.

Maak van deze kennis gebruik in het samenstellen van projectgroepen en zorgteams!

Inzet JTI bij Masteropleidingen

Ook bij de Masteropleidingen Pedagogiek en Neurorevalidatie en Innovatie bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen wordt de Jungian Type Index (JTI) gebruikt. Lees hier wat Ignas Jansen daarover schrijft.

Jungian Type Academy

jti logoJungian Type Academy - Accreditatieopleiding van de Jungian Type Index en voor typologieverdieping in Nederland. De JTI Accreditatie en de Specialisatie Modules zijn bedoeld voor professionals met mensgerichte beroepen. De kennis is breed toepasbaar in allerlei branches. Na het volgen van de accreditatieopleiding ben je JTI Certified Practitioner.

Inloggen / Uitloggen gebruikers